ARBETSDAG NR 1 2016-01-09

By Christian Wollert|10 januari, 2016|

Verksamhetsåret 2016 startade enligt rutin med en arbetsdag. Det är till del lite vanskligt med arbetsdagar under vintern men vi var 8 st som utmanade förutsättningarna. Snön hade ju till slut kommit till våra trakter. En ordentlig kyla, ner mot minus 20 grader, veckan innan, gjorde att det var med viss oro för möjligheterna till arbete ombord som vi samlades vid 9-tiden. Som lök på moset så hade inte pannan startat utan P-O Blom fick dra igång den manuellt. Vädret var annars bra. Halvklart, ingen vind eller nederbörd och ca 4-5 minusgrader. Ingen is ännu i viken dock så var det ett lågt vattenstånd så det var tur att landgången var uppallad på kajen. Trots förutsättningarna så genomfördes en hel del arbeten. Arne Blom, Ole Holmberg m fl skottade och sopade undan snön ombord, P-O Blom kontrollerade alla kölar och utrymmen under däck för att säkra att inget oroväckande hänt under juluppehållet. Arne Blom, Ole Holmberg, Per Hammarkvist och Christian Wollert tog hand om den brand- och livräddningsutrustning som var kvar utombords och denna stuvades i containern. Under året är det också planerat att vi och övriga fartygsbesättningar skall hjälpa till att göra Gålöbasen till ett representativt område. Idag jobbade Lennart Törnberg, Henrik Bergman och Torgny Åhman med att röja sly på den tänkta grillplatsen. Rederiledningen, Christian Wollert och Per Hammarkvist, gick igenom inriktningen för årets underhålls- och utbildningsplanering. Vid lunchtid så hade en viss värme tillförts i fartyget och en gemensam diskussion och beskrivning av smått och gott kunde avnjutas i manskapsmässen. Efter lunch genomförde Vänföreningens styrelse ett styrelsemöte i Intensiven då det bedömdes vara för svalt ombord. Tveksamt om det var så mycket varmare i Intensiven, men mötet blev i alla fall inte så långt. Som helhet var det skönt att komma igång igen och om pannan bara sköter sig så blir nästa arbetsdag säkert riktigt bra.

Share this Post: