EN DAG I PARADISET 2016-09-10

By Christian Wollert|10 september, 2016|

Den traditionsmässiga dagen i paradiset (EDIP) genomfördes i år som sig bör i vackert sensommarväder den 10 september (andra lördagen i september). I år var det bara Spica, Ystad, T 56, M 20 och Nordanö som kunde genomföra körningar med gäster. För andra året i följd så var evenemanget öppet för allmänheten. Det kom också många besökare, drygt 600, trots att det samtidigt genomfördes Marinens dag på Berga. Spicas besättning var uppdelad med ett antal som jobbade iland med att stödja Veteranflottiljens bemötande av alla gäster och att sälja vackra och sällsynta rariteter ur vår marka. Ombord var vi 15 st som genomförde 6 körningar med totalt 236 passagerare. Varje tur var ca 30 min och gick runt Äggskären i vänstervarv. En av körningar blev förlängd då vi passade på att visa upp Veteranflottiljen för besökarna på Marinens dag på Berga. Efter att passerat i tät kolonn (T 56, Spica, Ystad, Jägaren, M 20, Nordanö och Triton) på sydlig kurs alldeles utanför Berganäs girade förbandet samtidigt babord och försvann i full fart ut mot Mysingen. Det var en mycket uppskattad uppvisning och vi fick tack från Marinchefen och Flottiljchefen för en bra insats.

Share this Post: