Våren är här

By Henrik Bergman|10 april, 2018|

Nu verkar äntligen våren vara på väg. Isen börjar släppa sitt grepp om skrovet och fjärdarna öppnar sig.

Arbetet med att få Spica klargjord inför sommarens och höstens alla körningar, är sedan länge igång.Ett stort arbete är tankrengöring som våra gubbar i maskin, under chiefens ledning, arbetar med för fullt under såväl helger som vardagar. De tar tacksamt emot hjälp från oss andra för att hinna bli klara till första provturen. Ett annat arbete är att äntligen få ombord våra aktar torpedtuber igen, samt montera de skyddande avbärarna. För detta har vi anlitat utbildade och certifierade svetsare. Målet är att tuber och avbärare skall vara åtgärdade och monterade slutet maj.Förutom ovanstående så genomför tele, däck, skydd och intendentur kontroller och nödvändiga åtgärder enligt plan.

Stort tack till alla er som lägger fritid och arbete på att få Spica klargjord för gång. Jag ser fram emot att få höra maskinernas ljuva sus och vågornas kluckande brus när vi ilar på havet omkring

Share this Post: