Nyttiga dagar på Gålö

By Henrik Bergman|29 april, 2018|

I fredags var det samling ute på Gålö för brandutbildning. Som vanligt hade ”Blomman” lagt upp utbildningen på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Först genomgång om vad som gör att det brinner överhuvud taget sen vilka olika typer av handbrandsläckare man bör använda till vad och så öva/ pröva momenten. Allt blandat med roliga och lärorika händelser ur verkligheten. Så var det dags att ta fram Spicas nya brandslangar, starta upp brandpumpen så att foggar, skum och dimspikar kunde prövas. Nyttig och givande övning, där vissa till och med lärde sig att räkna med varifrån vinden blåser. Efter återställning av materielen, flyttades verksamheten ombord. I olika inspel och med hjälp av rökmaskin, tränades organisationen i hur att lösa de situationer som uppkom. Nyttigt och kommer att under året tränas på många gånger. Vi tackade blomman för dagens utmärkta utbildning varefter vi drog oss mot intensiven för kvällens middag.

 

Det tar tid att få fyr ordentligt                                      Men snabbt att släcka, om man gör rätt

På lördagen- som blev lite segstartad hos vissa – och efter frukost, så kom all material som förvarats iland under vintern ombord igen. Garmin är nu placerad så högt upp den kan komma, så att den inte störs av spaningsradarn (när den kommer igång). Maskin jobbade som vanligt på och nu med alla tankar rengjorda, så startades alla tre Gt1:or upp. Start på första försöket bådar gott inför provturen lördag nästa vecka. Tack för gott arbete och trevlig samvaro.

Lev väl

Henrik

Share this Post: