Äntligen ”på SAMTLIGA framåt”

By Henrik Bergman|16 juni, 2018|

Under två intensiva dagar genomfördes såväl utbildning som underhåll och kundkörningar, med efterföljande middag. Vår redare och tillika fartygschef hade planerat in livflotte- respektive ”man överbord” övningar, under förmiddagarna. Mycket såväl nödvändiga som nyttiga övningar. En hel del nya och förbättrande idéer framkom och prövades. Att hala upp en person ur vattnet är inte så lätt, men med hjälp av talja som fästes i pjäsens eldrör och tamp lagd till kapstan, så kom vår frivillige badare till slut upp på däck igen.

Efter dessa övningar och en medhavd lunch, var det dags att klargöra för gång och mottagande av gäster. I härligt sommarväder kastade vi loss och satte kurs mot Järnholmssund. Under första dagen ville inte mittens kamewa vara med, så vi och gästerna fick nöja sig med 26 knop genom Järnholm, men verkade nöjda med det. Den andra dagen fungerade däremot allt och även om gästerna inte märker någon större skillnad mellan 26 och 33, så är känslan hos oss i besättningen så mycket större när allt fungerar som det ska hos den femtiotvå åriga skönheten. Det blev långa dagar för besättningen och ni skall ha tack för att ni såg till att gästerna blev väl omhändertagna under dessa två dagar.

Nu väntar ett välförtjänt sommaruppehåll med förhoppningsvis lika fint väder som hitintills och så startar vi upp igen i början på augusti. För att säkerställa att allt fungerar inför vår förflyttning in till Stockholm den 11 augusti, måste vi ha några arbetsdagar innan. Jag vet att vår redare kommer att skicka ut en förfrågan inom kort. Jag hoppas att vi blir ett stort antal då, för det brukar ta tid att få äldre damer att komma igång.

Avslutningsvis vill jag tacka er alla för det gedigna arbete ni lagt ner under våren, önska er en trevlig sommar och väl mötta i augusti

Share this Post: