Mot Hufvudstaden

By Henrik Bergman|15 augusti, 2018|

Så var det dags för att traditionsenligt sätta kurs mot Stockholm och Wasapiren. I strålande väder och efter en rundtur på Gålö, embarkerade våra passagerare. Efter losskastning sattes låg fart mot Dalarö för att efter passage av Piltholmsknallt starta upp alla tre och i drygt 30 knop korsa Jungru-,Nämdö- och Kanholmsfjärden, sen är det 12 knop som gäller.  Kryssande mellan ett otal segelbåtar, så tog vi oss sakta men säkert mot slutdestinationen. Efter, som vanligt, lite trassel med Djugårdsfärjor, turistbåtar och Emeli, så förtöjde vi Wasapiren på utsatt tid. Nu blir det några veckor med guidning, cocktails, grillning (som nu är tillåtet igen) och så till sist Örlogsdagarna, då även Ystad och T56,T46, T26 ansluter, innan vi styr mot hemmabasen Gålö igen. Vi hoppas på fint väder och många besökare under dessa två veckor i Stockholm.

Share this Post: