Biljettkörning: Rote Kalla kriget. (Slutsåld)

By wp-admin|4 februari, 2019|

Slutsåld

Datum: 2019-09-21

Tid: 12:00 – 15:30 (insläpp för passagerare vid grinden på Gålö från 12:15 och 15 minuter framöver)

Plats: Gålö

Sjötid: ca 1,5 timme

 

Biljettkörning för allmänheten med tema Kalla kriget i trakten kring Berga/Muskö. Det blir en guidad tur till sjöss där vi följer i spåren efter några av samtidens mest uppmärksammade händelser, bland annat jagarkatastrofen och 1980-talets ubåtsjakt i Hårsfjärden. Turen bjuder på både fullfartskörning och lugna passager och genomförs i rote tillsammans med R142 Ystad.

Utgångsläget är Södra hamnen på Gålöbasen. Efter rundvandring på anrika Gålöbasen går vi ner till fartyget och passagerarna får en presentation av dagens sjötur medan besättningen förbereder för gång.
Losskastning, ut på Mysingen ned mot Märsgarnsviken och vi tar en titt på jagamonumentet som restes efter Hårsfjärdenkatastrofen. Ut igen på Hårsfjärden och vi går igenom händelserna under ubåtsjakten 1982. Vidare ner förbi den mäktiga anläggningen i Musköberget innan vi via Skramsösund rundar Muskös sydspets. Styrbordsgir, och nu kopplar vi in samtliga turbiner och tar upp farten på vår väg ner mot Mällsten. Vi girar sedan 180 grader och sätter kurs upp mot Mysingen. På vår vänstra sida passerar  Älvsnabben innan vi girar in och går mot Gålö igen. Väl i hamn rättar vi till frisyren och värmer vi oss ombord med fika.

Insläpp för passagerare vid grinden på Gålö från 12:15 (och 15 minuter framöver).

Losskastning cirka 13:30 från Södra hamnen på Gålö. Sjötid cirka 1,5 timmar.

 

Fri parkering för dig som kommer med egen bil. Vägbeskrivning för dig som åker bil

Kommunalt åker du med SL-buss 845 som avgår Västerhaninge stn 11.40 och är framme vid Gålö (Västra Bondäng) 12.18. Åter från Gålö 15.22 och ankommer Västerhaninge stn 16.01. Mer info på SL:s webbplats.

Pris endast 1600 kr

(för medlemmar i T121 Spica Vänner är priset 1350 kr/pers)

I biljettpris ingår dessutom rundvandring på Gålöbasen och lättare lunch.

Slutsåld

Datum: 2019-09-21

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss via event@t121spica.se eller genom att ringa 0702-13 78 83.

Share this Post: