INSTÄLLD! (Rote Kalla kriget)

By wp-admin|4 januari, 2020|

Datum: 2020-09-19

Tid: 12:00 – 15:30 (insläpp för passagerare vid grinden på Gålö från 12:15 och 15 minuter framöver)

Plats: Gålö

Sjötid: ca 2,5 timmar

Biljettkörning för allmänheten med tema Kalla kriget i trakten kring Berga/Muskö. Det blir en guidad tur till sjöss där vi följer i spåren efter några av samtidens mest uppmärksammade händelser, bland annat jagarkatastrofen och 1980-talets ubåtsjakt i Hårsfjärden. Turen bjuder på både fullfartskörning och lugna passager och genomförs i rote tillsammans med R142 Ystad.

Utgångsläget är Södra hamnen på Gålöbasen. Efter rundvandring på anrika Gålöbasen går vi ner till fartyget och passagerarna får en presentation av dagens sjötur medan besättningen förbereder för gång.
Losskastning, ut på Hårsfjärden ner mot Märsgarnsviken och vi tar en titt på jagarmonumentet som restes efter Hårsfjärdenkatastrofen. Ut igen på Hårsfjärden och vi går igenom händelserna under ubåtsjakten 1982. Vidare ner förbi den mäktiga anläggningen i Musköberget innan vi via Skramsösund rundar Muskös sydspets. Styrbordsgir, och nu kopplar vi in samtliga turbiner och tar upp farten på vår väg ner mot Mällsten. Vi girar sedan 180 grader och sätter kurs upp mot Mysingen. På vår babordssida passerar  Älvsnabben innan vi girar in och går mot Gålö igen. Väl i hamn rättar vi till frisyren och värmer vi oss ombord med fika.

Fri parkering för dig som kommer med egen bil. Vägbeskrivning här.

Kollektivt åker du med SL-buss 845 som avgår från Västerhaninge station till Gålö (Västra Bondäng).
Mer info på SL:s webbplats (SL tidtabell).

Pris endast 1850 kr

(för medlemmar i T121 Spica Vänner är priset 1750 kr/pers)

I biljettpris ingår dessutom rundvandring på Gålöbasen och matig smörgås.

Du bokar din biljett genom att betala in biljettsumman till plusgironr 20 31 48-2 – ange namn, e-post och mobilnummer samt datum för aktuell körning i din bokning.

Kom ihåg – först till kvarn gäller – boka din biljett redan idag!

”Antalet anmälda passagerare måste överstiga 25 för att körningen ska kunna genomföras”

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss via event@t121spica.se eller genom att ringa 0702-13 78 83.

FÖRETAG Kontakta oss på event@t121spica.se för offert och förslag på detta event.

Share this Post: