Biljettkörning: ”Kalla kriget” 24/9 SLUTSÅLD! Det finns dock platser kvar på V150 Jägaren – info@patrullbatar.se

By Hans Troedsson|2 februari, 2022|

Datum: 2022-09-24

Tid: 12:00 – 15:30 (insläpp för passagerare vid grinden på Gålö från 12:15 och 15 minuter framöver)

Plats: Gålö

Sjötid: ca 2,5 timmar

Kalla kriget – rotekörning med torpedbåten T121 Spica och robotbåten R142 Ystad samt med deltagande av patrullbåten Jägaren

Biljettkörning för allmänheten med tema Kalla kriget i vattnen vid Berga/Muskö. Det blir en guidad tur till sjöss där vi följer i spåren efter några av samtidens mest uppmärksammade händelser, bland annat jagarkatastrofen 1941 och 1980-talets ubåtsjakt i Hårsfjärden. Turen bjuder på både fullfartskörning och lugna passager och genomförs i rote tillsammans med R142 Ystad och med deltagande av patrullbåten Jägaren.

Utgångsläget är södra hamnen på Gålöbasen. Efter rundvandring på anrika Gålöbasen går vi ner till fartyget och passagerarna får en presentation av dagens sjötur medan besättningen förbereder för gång.
Losskastning, ut på Hårsfjärden ner mot Märsgarnsviken och vi tar en titt på jagarmonumentet som restes efter Hårsfjärdenkatastrofen 1941. Ut igen på Hårsfjärden och vi går igenom händelserna under ubåtsjakten 1982. Vidare ner förbi den mäktiga anläggningen i Musköberget innan vi via Skramsösund rundar Muskös sydspets. Under lågfartsgången intar vi fika. Därefter styrbordsgir, och nu kopplar vi in samtliga gasturbiner och tar upp farten på vår väg ner mot Mällsten. Vi girar sedan 180 grader och sätter kurs upp mot Mysingen. På vår babordssida ser vi Älvsnabbenmonumentet innan vi girar in och går mot Gålöbasen igen. Väl i hamn rättar vi till frisyren och säger på återseende.

Fri parkering för dig som kommer med egen bil. Vägbeskrivning här.

Kollektivt åker du med SL-buss 845 som avgår från Västerhaninge station till Gålö (Västra Bondäng).
Mer info på SL:s webbplats (SL tidtabell).

Pris endast 1700 kr

(för medlemmar i T121 Spica Vänner är priset 1600 kr/pers)

I biljettpris ingår dessutom rundvandring på Gålöbasen och matig smörgås med dryck ombord.

Du bokar din biljett genom att betala in biljettsumman till plusgironr 20 31 48-2 – ange namn, e-post och mobilnummer samt datum för aktuell körning i din bokning.

Kom ihåg – först till kvarn gäller – boka din biljett redan idag!

”Antalet anmälda passagerare måste överstiga 25 för att körningen ska kunna genomföras”

Om du vill köpa presentkort eller har du frågor är du välkommen att kontakta oss via event@t121spica.se eller genom att ringa 070-213 78 83.

FÖRETAG Kontakta oss på event@t121spica.se för offert och förslag på detta event.

För dig som blir hämtad på Gålö.  Vägbeskrivning här.

Share this Post: