Startsidan Loggboken Arbetsdagen 9/6

Arbetsdagen 9/6

Lördagen 9/6 samlades 12 medlemmar ombord. Det var 10 grader varmt och lätt regn, väderleksrapporten var inte särskilt positiv för vårt område. 

Kurre lyckades under dagen bli klar med navdatorn i slc. Problemet har varit att få ned GPS-informationen till slc från antennen till den GPS som sitter framför ManO stol på bryggan. På sikt kanske man kan dra en kabel till manskapsmässen för att där kunna presentera ett elektroniskt sjökoft med fartygets position markerad.

I luftintagsrummet har Oscar monterat upp lysrörsarmaturer så nu finns det bra belysning för det arbete som måste utföras i luftintagssrummet på våra GT1-or.
Kenneth har pejlat tankarna manuellt. I den förliga dagtanken finns diesel tillräckligt för att köra pannan kalla dagar. I de aktra tankarna finns tillräckligt med drivmedel enbart för att kunna  klara att köra turbinerna för effektkontroll efter genomförd kompressortvättning.

Ole fick ensam det mindre stimulerande vårstädningsjobbet så nu är det dammsuget och fint i inredningen. När dammsugning skulle köras i MC så gav dammsugaren upp och den gick inte att starta.

Arne och P-O jobbade med Poppen. Beträffande kylpaketet på Poppe-kompressorn så visade det sig att det fortfarande läckte trots genomförd renovering. P-O har en teori om hur man skall kunna täta den läcka som fortfarande återstår efter att kylpaketet har översetts.

Kjelle (K1) och Kjelle (K2) jobbade vidare med orderanläggningen. Det är fortfarande problem med en av de tre 10W-förstärkarna som sitter i manskapsmässen. C Gålö, Lennart, fortsatte arbetet med att få ordning på ”C Gålö Exp.” (gröna plasthyddan vid containerstaden).

Kl 1000 samlades vi i Gunrummet tillsammans med Göran Linddahl, VD för rederi Ystad. Ämnet var att både Spicas och Ystads huvudturbiner visar på kraftig effektnedgång, som inte kan tillåtas fortsätta. I stället skall effekten höjas till normal nivå.  Avsikten med mötet vara att försöka att samordna maskinbesättningarnas arbete för att åtgärda problemen. Bl a överenskoms att båda fartygen skall tvätta kompressorena med gemensamma resurser kommande på lördag 16/6.

Sten Hecker
(genom Webmaster)

 
first
  
last
 
 
start
stop
Sök på sajten
Bilder från Galleriet
Loggboken
  • Arbetsdag 2 2018-02-03:
Kommande aktiviteter