Startsidan Loggboken Körning för Marinens motionsgrupp

Körning för Marinens motionsgrupp

Kl 1000 den 11 juni 2013 anlände dagens gäster till kajen vid Vasamuseet i Stockholm. Gästerna bestod av pensionerade officerare i Marinens motionsgrupp och deras anhöriga och vänner.

Medan gästerna orienterades om projektet och visades runt i fartyget av FC, ManO, Kurre och Torgny klargjordes lunchen som bestod av varmrökt lax med romsås och sallad. Henrik, Ole, Arne och Leif gjorde en fantastisk insats genom att ordna lunch för alla våra 34 gäster.  Att diska upp utan fungerande diskmaskin krävde en jätteinsats. Efter 3-timmars diskande lovade Ole att inte diska någonting de närmaste 2 veckorna
 
Efter lunchen kl 1230 var det dags för säkerhetsgenomgång, klargöring för gång. Kl. 1300 beordrades stationer för losskastning.
Jag frågade chiefen om läget i maskin före avgång Svaret blev: ”Chefen, alla kända fel är åtgärdade. De nya kommer, men de löser vi också”. 
Styrbords GT1 har ju varit svårstartad en längre tid. Sedan P-O och Thomas bytt brännoljefilter några dagar tidigare, borde startproblemen varit små. Nu var det dock tändningen som fallerade. Först på 3.e startförsök tände turbinen och startade sedan på det 4.e försöket. Tändstiftsbyte är nästa stora jobb i maskin, så snart renoverade tändstift återkommit från våra vänner i Arboga. Stor heder åt maskingänget denna dag: Kenneth, P-O och Z.    
              
Efter förtöjning serveras både gäster och besättning kaffe och tårta på kajen. Helena bakade tidigt på morgonen 5 fantastiskt goda  tårtor av olika slag, som Torgny hade med sig ombord.
Sedan våra gäster lämnat fartyget var det dags för återställning och att hjälpa till att köra tillbaka M20, som våra vänner i M20 föreningen, varit vänliga att förtöja om, så att Spica kunde lämna kajen.

Ett stort tack till alla i Spicas besättning för fina insatser under förberedelser och genomförande av dagens kundresa. Ett varmt tack också till Åke Foghammar och besättningen på M20.

Vid loggboken
Sten Hecker
/FC

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

first
  
last
 
 
start
stop
Sök på sajten
Bilder från Galleriet
Loggboken
  • Arbetsdag nr 17 2016-12-10:
Kommande aktiviteter

No current events.