Startsidan Loggboken Äntligen startade styrbords generator

Äntligen startade styrbords generator

En något vintrig väder mötte de 12 medlemmar som tagit sig ut till Gålö - Hårsfjärden helt istäckt. Det var flera bortfall p.g.a. förkylning, influensa samt fall från en stege. I maskin var verksamheten intensiv med styrbords generatorturbin och mittenturbinens smörjoljekylare. Generatorturbindens flamhållare, som genomgått en omfattande rengöring hemma hos Magnus återmonterades varefter turbinen klargjordes för start.

Och den startade direkt utan problem! Ett leende spreds på allas läppar. Toppenbra gjort av maskin- och teledivisionerna som arbetat med felsökning sedan i höstas.

Nästa arbete på elsidan blir att kontrollera upp styrbords generator som inte tar magnetisering och huvudtavla och det är ju först nu möjligt sedan generatorturbinen kan startas och driva runt generatorn.

 

Luckor, dörrar, livräddnings- och brandskyddsutrustning inventerades avseende avsaknad av märkning, som exempelvis denna kolsyresläckare i slc-tambur. Aktra delen av mittens oljekylare återmonterades med en ny mellandel.

 

Belastningsprov gjordes på batterigrupp A2 som ger 24V till reservbelysning midskepps. Rondering gjordes ombord och alla kölar kontrollerades. Avfuktningen fungerar. Hygrometern visar ca 60 % fuktighet.

 

//Sten

 

 
first
  
last
 
 
start
stop
Sök på sajten
Bilder från Galleriet
Loggboken
  • Arbetsdag 2 2018-02-03:
Kommande aktiviteter