Startsidan Loggboken Arbetsdag 8/11

Arbetsdag 8/11

Ytterligare en arbetsdag är lagd till historien. 10 tappra medlemmar anmälde sig villigt till dagens verksamhet. Trots att vi kommit in i den mörkaste tiden på året så var det en perfekt senhöstdag att utnyttja för arbeten ombord. Temperaturen höll sig några grader över nollan och vinden var nästan obefintlig.

Dagen började med att vi förhalade fartyget ca 3 meter ut från land. Efter omförtöjning den 30/10 så kom vi lite långt in i den då hårda SV vinden. Denna gjorde också att vi då inte orkade förhala ut fartyget till rätt plats. Tur att det är mjukt i strandkanten. Därefter lyftes våra livflottar iland och surrades på pallar för att de senare skall kunna fraktas till servicestationen och den årliga inspektionen.

En stor del av dagen i övrigt ägnades åt att börja förbereda fartyget för vintern. Varmvattenberedaren tömdes, diskmaskin och kyl fylldes med kylmedel och stängdes sedan av, Arne tog med sig skumsläckarna hem så att de inte riskerar att frysa sönder under vintern. Läckaget vid FC ventil på bryggan (saknas 3 bultar) lagades på hemligt sätt av Kurre. Våra 3 avfuktare är installerade och inkopplade. Kvarvarande avgasluckor är nu stängda och surrade. Spolsystemet är tömt på vatten. Dessutom kontrollerades samtliga kölar att inget vatten låg och skvalpade.

Fästplattan för tyfonen är kraftigt rostskadad. Detta får tas om hand under våren. Nu gjordes en tillfällig åtgärd då Kurre med stora penseldrag målade över problemet.
Som helhet hann vi som vanligt med en väldig massa under dagen inklusive trevlig social samvaro där vi med tydlig och klar stämma gav varandra nödvändig feedback på varandras fel och brister vilka ingen såg sig vara behäftad med. Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar av årets säsong så det finns gott hopp om en jul i år också. Väl mött den 22/11.

 
first
  
last
 
 
start
stop
Sök på sajten
Bilder från Galleriet
Loggboken
  • Arbetsdag 2 2018-02-03:
Kommande aktiviteter