OMBASERING GÅLÖ TILL STOCKHOLM 2016-06-04

By Christian Wollert|5 juni, 2016|

Ombaseringen till Stockholm genomfördes lite senare än tidigare år för att alla underhållsarbeten skulle kunna hinnas med. Även om det var lite blåsigt så var det en fin försommardag som besättning och passagerare fick uppleva. Efter att passagerare och del av besättningen anlänt med chartrad buss så kastade vi loss vid lunch. Efter en god och närande lunch tillagad av vår eminenta kock Ola passerade vi förbi Dalarö via inre leden för att ta upp farten när vi kom ut på Jungfrufjärden. I ett huj var vi uppe vid Stavsnäs och i låg fart fortsatte vi via Vindö strömmar, Lindalssundet och Oxdjupet vidare in mot Wasamuset där vi förtöjde efter drygt 4 mittemot isbrytaren St Erik. Under den senare delen fick passagerarna i grupper gå runt i fartyget och se verksamheten på närmare håll. Ombord var vi 20 i besättningen och 37 passagerare.

Share this Post: