Åk med Torpedbåten T121 Spica

OBS! Samtliga resor 2020 är inställda OBS!

”Som vi befarade tidigare i år så tvingas vi i styrelsen för Vänföreningen T 121 Spica återigen justera vår plan. Styrelsen har beslutat att ställa in samtliga körningar under 2020, detta för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och för att vi månar om våra medmänniskors hälsa. Vi tar nu nya tag och planerar att när Covid-19 är avklarat så vi kan satsa helhjärtat på 2021 med bland annat flottan 500år i Stockholm vilket blir stort. Vi önskar er hjärtligt välkomna till oss säsongen 2021!”

Att åka med en gasturbindriven torpedbåt från kalla krigets tidsepok är en upplevelse utöver det vanliga. Torpedbåtsrederiet Spica arrangerar skräddarsydda turer i Stockholms skärgård för privatpersoner och företag.
T121 Spica byggdes 1966, men har ändå prestanda som överträffar Kungl. Flottans snabbaste fartyg av idag! Vi garanterar en fartfylld och unik upplevelse – stå på torpeddäck, känn fartvinden och hör ljudet från de tre gasturbinerna på sammanlagt 12750 Hk.

Vi arrangerar både chartrade turer för större sällskap men också biljettkörningar där mindre sällskap och enskilda personer kan köpa biljett och uppleva när vi flyger fram över Östersjöns vattenspegel.

Biljettkörning med Torpedbåten T121 Spica

Biljettkörningarna är öppna för alla som vi få möjlighet att åka med T121 Spica, och du köper en plats ombord till ett grundpris på 1250-2500 kr per person (beroende på sträcka). Vi tillhandahåller självfallet flytväst och fika (på längre rutter istället en enklare måltid) som en del av biljettpriset.
För bokning och mer information kontakta event@t121spica.se eller 0708-60 90 77.

Inga bokningsbara biljettkörningar med T121 Spica under säsong 2020 pga rådande pandemi:

Datum Rutt (klicka på länkarna för detaljerad info)
Kommentar
2020-05-24 Biljettkörning: Gålö-Stockholm Inställd
2020-06-06 Biljettkörning: Anpassad rote med Rb 124 Ystad och MTB T26! Inställd
2020-06-13

Biljettkörning: Gålö-Sandhamn (lunch på Seglarhotellet)

Inställd
2020-08-16

Biljettkörning: Gålö-Kummelnäs varv via Sandhamn

Inställd
2020-08-23

Biljettkörning: Kummelnäs varv-Gålö

Inställd
2020-09-19 Biljettkörning: Rote Kalla kriget Inställd
2020-09-29 Biljettkörning: Järnholmssund Torpedattack Inställd
2020-10-03 Biljettkörning: Årets sista biljettkörning för riktigt salta passagerare! Järnholmssund – Torpedattack Inställd

 

Chartra Torpedbåten T121 Spica

Det finns också möjlighet för sällskap att hyra Spica för privat- eller företags-evenemang. Vare sig det rör sig om körning, konferens eller middag (eller en kombination) så är vi glada att tillsammans med er utforma ett program som gör er och era gäster nöjda och en spännande upplevelse rikare. Om Spica ligger förtöjd på Gålö finns det också möjlighet att få en guidad rundtur på Gålöbasen.

Nedan ser du exempel på populära rutter:

Muskö runt
Vi går ombord på Gålö, några mil söder om Stockholm. Efter en välkomstdrink och en kort beskrivning av fartyget och torpedbåtarnas historia samt planerad rutt, kastar vi loss. Vi lägger kursen över Hårsfjärden, och passerar öar och fjärdar i det som, med all rätt, kallas världens vackraste skärgård. Vi närmar oss Muskö över Mälbyfjärdoch ser de tidigare topphemliga fartygstunnlarna i Djupskåraberget. Farten är fortfarande måttlig när vi går krigsfarleden genom Skramsösund.

Nu ökar vi farten. Loggen visar dryga 30 knop. Mysingen möter med sjögång. Vi sträcker mot Mysingsholm och sätter kursen mot hemmabasen på Gålö. Sjön suger så efter förtöjning dukar besättningen upp en traditionell måltid i T121 Spicas ombonade mässar.

Järnholmssund
Utgångsläget är Södra hamnen på Gålöbasen. Vi presenterar dagens sjötur medan övriga besättningen förbereder för gång. Ut över Mysingsfjärden med hög fart och sedan genom Järnholmssund. Babordsgir, fortfarande med högsta fart, upp mot Gåsstensfjärden. Vidare in genom Långbälingssund, över Mysingen och åter till Gålö.

Ornö runt
Utgångsläget är Södra hamnen på Gålöbasen. Vi presenterar dagens sjötur medan övriga besättningen förbereder för gång. Ut över Mysingsfjärden med hög fart och sedan genom Långbälingssund, babordsgir och vidare över Fjärdlångsfjärden mot Mörtö-Bunsö. Återigen babordsgir och vi sätter full fart via torpedbåtsleden väster om Ornö tillbaka mot Mysingen och Gålö.

Sjötur enligt önskemål
Vi erbjuder naturligtvis även andra rutter som planeras enligt era önskemål.

Mat och dryck ombord

Vi kan ordna lunch eller middag med 1, 2 eller 3 rätter – allt ifrån Kungl. Flottans klassiska ärtsoppa till mera exklusiva alternativ. Självklart kan ni även få dryck enligt era önskemål till maten. Priser enligt offert/överenskommelse.

Exempel på menyer:

En till länk kommer här

Manskapsskaffning:
Traditionell ärtsoppa med varm punsch och pannkakor med sylt och vispad grädde.
Tre sorters sill, gubbröra, ägghalvor, dillpotatis, knäckebröd och ost. Sval öl direkt från ammunitionsdurken och, om så önskas, en immig snaps.
Pytt i panna med rödbetor och stekt ägg. Sval öl direkt från ammunitionsdurken och, om så önskas, en immig snaps.
Sjömansbiff med ammunitionsdurkskall öl

Serveras i manskapsmässen (max 16 gäster per sittning).

Gunrumsmiddag (ett exempel, ytterligare menyer komponeras på begäran):

Förrätt:
Toast Skagen alt. avocadohalva med skagenröra.

Huvudrätt:
Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås.

Dessert:
Hallonpanacotta, kaffe, avec.
Serveras i gunrummet (max 8 gäster) Eller manskapsmäss (max 16). Genom att nyttja tre mässar kan 28 gäster avnjuta måltiden samtidigt.

Kontakt: event@t121spica.se - 0702-13 78 83

Välkommen med din bokning!