Åk med Torpedbåten T121 Spica

Bästa Spica-vänner!

Nu är säsongen 2021 slut och vi i Vänföreningen T121 Spica vill tacka alla er passagerare som har valt att åka med oss ombord detta år. Vi hälsar er alla hjärtligt välkomna till nästa år som innehåller en rad mycket intressanta event, inte minst beroende på att Kungliga Flottan firar 500 år. I slutet av januari 2022 kommer vi att uppdatera vår hemsida inför nästa säsong, så att ni kan läsa om allt spännande som vi tänker ta oss för. Nu närmar sig vintern och vårt kära fartyg lägger sig snart i vinterdvala på Gålöbasen.

Varför inte köpa ett presentkort att ge till någon som vill åka med på någon av våra körningar? Om du vill köpa presentkort eller har du frågor är du välkommen att kontakta oss via event@t121spica.se eller genom att ringa 070-213 78 83.

Samtliga besättningsmedlemmar på T121 Spica är vaccinerade mot Covid -19.

Styrelsen

Att åka med en gasturbindriven torpedbåt från kalla krigets tidsepok är en upplevelse utöver det vanliga. Torpedbåtsrederiet Spica arrangerar skräddarsydda turer i Stockholms skärgård för privatpersoner och företag.
T121 Spica byggdes 1966, men har ändå prestanda som överträffar Kungl. Flottans snabbaste fartyg av idag! Vi garanterar en fartfylld och unik upplevelse – stå på torpeddäck, känn fartvinden och hör ljudet från de tre gasturbinerna på sammanlagt 12750 Hk.

Vi arrangerar både chartrade turer för större sällskap men också biljettkörningar där mindre sällskap och enskilda personer kan köpa biljett och uppleva när vi flyger fram över Östersjöns vattenspegel.

Biljettkörning med Torpedbåten T121 Spica

Biljettkörningarna är öppna för alla som vi få möjlighet att åka med T121 Spica, och du köper en plats ombord till ett grundpris på 1250-2500 kr per person (beroende på sträcka). Vi tillhandahåller självfallet flytväst och fika (på längre rutter istället en enklare måltid) som en del av biljettpriset.
För bokning och mer information kontakta event@t121spica.se eller 0708-60 90 77.

Datum Rutt (klicka på länkarna för detaljerad info)
Kommentar
2021-08-27 Biljettkörning: Till Örlogsdagarna Genomförd
2021-08-29 Biljettkörning: Från Örlogsdagarna Genomförd
2021-09-20

Biljettkörning: Kummelnäs till Gålö

Genomförd
2021-09-25

Biljettkörning: Kalla kriget – rotekörning med torpedbåten T121 Spica och robotbåten R142 Ystad

Genomförd
     
     
     
     

 

Chartra Torpedbåten T121 Spica

Det finns också möjlighet för sällskap att hyra Spica för privat- eller företags-evenemang. Vare sig det rör sig om körning, konferens eller middag (eller en kombination) så är vi glada att tillsammans med er utforma ett program som gör er och era gäster nöjda och en spännande upplevelse rikare. Om Spica ligger förtöjd på Gålö finns det också möjlighet att få en guidad rundtur på Gålöbasen.

Nedan ser du exempel på populära rutter:

Muskö runt
Vi går ombord på Gålö, några mil söder om Stockholm. Efter en välkomstdrink och en kort beskrivning av fartyget och torpedbåtarnas historia samt planerad rutt, kastar vi loss. Vi lägger kursen över Hårsfjärden, och passerar öar och fjärdar i det som, med all rätt, kallas världens vackraste skärgård. Vi närmar oss Muskö över Mälbyfjärdoch ser de tidigare topphemliga fartygstunnlarna i Djupskåraberget. Farten är fortfarande måttlig när vi går krigsfarleden genom Skramsösund.

Nu ökar vi farten. Loggen visar dryga 30 knop. Mysingen möter med sjögång. Vi sträcker mot Mysingsholm och sätter kursen mot hemmabasen på Gålö. Sjön suger så efter förtöjning dukar besättningen upp en traditionell måltid i T121 Spicas ombonade mässar.

Järnholmssund
Utgångsläget är Södra hamnen på Gålöbasen. Vi presenterar dagens sjötur medan övriga besättningen förbereder för gång. Ut över Mysingsfjärden med hög fart och sedan genom Järnholmssund. Babordsgir, fortfarande med högsta fart, upp mot Gåsstensfjärden. Vidare in genom Långbälingssund, över Mysingen och åter till Gålö.

Ornö runt
Utgångsläget är Södra hamnen på Gålöbasen. Vi presenterar dagens sjötur medan övriga besättningen förbereder för gång. Ut över Mysingsfjärden med hög fart och sedan genom Långbälingssund, babordsgir och vidare över Fjärdlångsfjärden mot Mörtö-Bunsö. Återigen babordsgir och vi sätter full fart via torpedbåtsleden väster om Ornö tillbaka mot Mysingen och Gålö.

Sjötur enligt önskemål
Vi erbjuder naturligtvis även andra rutter som planeras enligt era önskemål.

Mat och dryck ombord

Vi kan ordna lunch eller middag med 1, 2 eller 3 rätter – allt ifrån Kungl. Flottans klassiska ärtsoppa till mera exklusiva alternativ. Självklart kan ni även få dryck enligt era önskemål till maten. Priser enligt offert/överenskommelse.

Exempel på menyer:

En till länk kommer här

Manskapsskaffning:
Traditionell ärtsoppa med varm punsch och pannkakor med sylt och vispad grädde.
Tre sorters sill, gubbröra, ägghalvor, dillpotatis, knäckebröd och ost. Sval öl direkt från ammunitionsdurken och, om så önskas, en immig snaps.
Pytt i panna med rödbetor och stekt ägg. Sval öl direkt från ammunitionsdurken och, om så önskas, en immig snaps.
Sjömansbiff med ammunitionsdurkskall öl

Serveras i manskapsmässen (max 16 gäster per sittning).

Gunrumsmiddag (ett exempel, ytterligare menyer komponeras på begäran):

Förrätt:
Toast Skagen alt. avocadohalva med skagenröra.

Huvudrätt:
Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås.

Dessert:
Hallonpanacotta, kaffe, avec.
Serveras i gunrummet (max 8 gäster) Eller manskapsmäss (max 16). Genom att nyttja tre mässar kan 28 gäster avnjuta måltiden samtidigt.

Kontakt: event@t121spica.se - 0702-13 78 83

Välkommen med din bokning!