Åk med Torpedbåten T121 Spica säsongen 2022

Bästa Spica-vänner!

Nu har vi lagt planeringen för våra körningar säsongen 2022 med vårt fantastiska fartyg T121 Spica. Detta år firar Kungl. Flottan 500 år vilket i år samordnas med de årligen återkommande Örlogsdagarna. Firandet gör att Örlogsdagarna naturligtvis blir något över det vanliga. Varför inte passa på att åka med oss in till Stockholm på säsongens första kundkörning den 29/5 för att inleda firandet. I år kommer vi att genomföra totalt fem kundkörningar vilka ni finner nedan. Vi i vänföreningen hoppas att vi får hälsa er hjärtligt välkomna ombord på någon eller några av våra spännande och häftiga körningar under säsongen 2022.

Varför inte köpa ett presentkort att ge till någon som vill åka med på någon av våra körningar? Om du vill köpa presentkort eller har du frågor är du välkommen att kontakta oss via event@t121spica.se eller genom att ringa 070-213 78 83.

Samtliga besättningsmedlemmar på T121 Spica är vaccinerade mot Covid -19.

Styrelsen

 

Att åka med en gasturbindriven torpedbåt från kalla krigets tidsepok är en upplevelse utöver det vanliga. Torpedbåtsrederiet Spica arrangerar skräddarsydda turer i Stockholms skärgård för privatpersoner och företag.
T121 Spica byggdes 1966, men har ändå prestanda som överträffar Kungl. Flottans snabbaste fartyg av idag! Vi garanterar en fartfylld och unik upplevelse – stå på torpeddäck, känn fartvinden och hör ljudet från de tre gasturbinerna på sammanlagt 12750 Hk.

Vi arrangerar både chartrade turer för större sällskap men också biljettkörningar där mindre sällskap och enskilda personer kan köpa biljett och uppleva när vi flyger fram över Östersjöns vattenspegel.

Biljettkörning med Torpedbåten T121 Spica

Biljettkörningarna är öppna för alla som vill få möjlighet att åka med T121 Spica, och du köper en plats ombord till ett grundpris på 1250-2500 kr per person (beroende på sträcka). Vi tillhandahåller självfallet flytväst och fika (på längre rutter istället en enklare måltid) som en del av biljettpriset.
För bokning och mer information kontakta event@t121spica.se eller 070-213 7883.

Datum Rutt (klicka på länkarna för detaljerad info)
Kommentar
2022-05-29 Biljettkörning: Till Örlogsdagarna och firandet av Kungl. Flottan 500 år Genomförd
2022-06-11 Biljettkörning: Från Örlogsdagarna och firandet av Kungl. Flottan 500 år till Gålö via Sandhamns Seglarhotell inkl lunch Slutsåld och genomförd.
2022-06-18

Biljettkörning: Torpedattack i rote med R142 Ystad

Slutsåld och genomförd
2022-09-24

Biljettkörning: Kalla kriget – rotekörning med torpedbåten T121 Spicaoch   robotbåten R142 Ystad samt deltagande av V150 Jägaren

Slutsåld

Det finns dock platser kvar på V150 Jägaren

info@patrullbatar.se

2022-10-08 Biljettkörning: Järnholmsund INSTÄLLD
     
     
     

 

Chartra Torpedbåten T121 Spica

Det finns också möjlighet för sällskap att hyra Spica för privat- eller företags-evenemang. Vare sig det rör sig om körning, konferens eller middag (eller en kombination) så är vi glada att tillsammans med er utforma ett program som gör er och era gäster nöjda och en spännande upplevelse rikare. Om Spica ligger förtöjd på Gålö finns det också möjlighet att få en guidad rundtur på Gålöbasen.

Nedan ser du exempel på populära rutter:

Muskö runt
Vi går ombord på Gålö, några mil söder om Stockholm. Efter en välkomstdrink och en kort beskrivning av fartyget och torpedbåtarnas historia samt planerad rutt, kastar vi loss. Vi lägger kursen över Hårsfjärden, och passerar öar och fjärdar i det som, med all rätt, kallas världens vackraste skärgård. Vi närmar oss Muskö över Mälbyfjärdoch ser de tidigare topphemliga fartygstunnlarna i Djupskåraberget. Farten är fortfarande måttlig när vi går krigsfarleden genom Skramsösund.

Nu ökar vi farten. Loggen visar dryga 30 knop. Mysingen möter med sjögång. Vi sträcker mot Mysingsholm och sätter kursen mot hemmabasen på Gålö. Sjön suger så efter förtöjning dukar besättningen upp en traditionell måltid i T121 Spicas ombonade mässar.

Järnholmssund
Utgångsläget är Södra hamnen på Gålöbasen. Vi presenterar dagens sjötur medan övriga besättningen förbereder för gång. Ut över Mysingsfjärden med hög fart och sedan genom Järnholmssund. Babordsgir, fortfarande med högsta fart, upp mot Gåsstensfjärden. Vidare in genom Långbälingssund, över Mysingen och åter till Gålö.

Ornö runt
Utgångsläget är Södra hamnen på Gålöbasen. Vi presenterar dagens sjötur medan övriga besättningen förbereder för gång. Ut över Mysingsfjärden med hög fart och sedan genom Långbälingssund, babordsgir och vidare över Fjärdlångsfjärden mot Mörtö-Bunsö. Återigen babordsgir och vi sätter full fart via torpedbåtsleden väster om Ornö tillbaka mot Mysingen och Gålö.

Sjötur enligt önskemål
Vi erbjuder naturligtvis även andra rutter som planeras enligt era önskemål.

Mat och dryck ombord

Vi kan ordna lunch eller middag med 1, 2 eller 3 rätter – allt ifrån Kungl. Flottans klassiska ärtsoppa till mera exklusiva alternativ. Självklart kan ni även få dryck enligt era önskemål till maten. Priser enligt offert/överenskommelse.

Exempel på menyer:

En till länk kommer här

Manskapsskaffning:
Traditionell ärtsoppa med varm punsch och pannkakor med sylt och vispad grädde.
Tre sorters sill, gubbröra, ägghalvor, dillpotatis, knäckebröd och ost. Sval öl direkt från ammunitionsdurken och, om så önskas, en immig snaps.
Pytt i panna med rödbetor och stekt ägg. Sval öl direkt från ammunitionsdurken och, om så önskas, en immig snaps.
Sjömansbiff med ammunitionsdurkskall öl

Serveras i manskapsmässen (max 16 gäster per sittning).

Gunrumsmiddag (ett exempel, ytterligare menyer komponeras på begäran):

Förrätt:
Toast Skagen alt. avocadohalva med skagenröra.

Huvudrätt:
Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och rödvinssås.

Dessert:
Hallonpanacotta, kaffe, avec.
Serveras i gunrummet (max 8 gäster) Eller manskapsmäss (max 16). Genom att nyttja tre mässar kan 28 gäster avnjuta måltiden samtidigt.

Kontakt: event@t121spica.se – 0702-13 78 83 Välkommen med din bokning!