Per aspera ad astra

By Henrik Bergman|27 maj, 2018|

Titeln ovan betyder (fritt översatt) genom alla vedermödor, mot stjärnorna. Jag tycker det beskriver vårens motgångar ganska bra, för nu är hon igång med alla turbinerna igen och övriga nödvändiga system fungerar normalt. I tisdags så kastade vi loss med representant från transportstyrelsen. Efter obligatoriska rundgirar på Mysingen så förtöjde vi Gålö. Redaren Christian visade runt i fartyget, en brandövning genomfördes samt visade upp alla de ”papper” som vi måste ha i ordning. Betyg godkänt. Under fredagen genomfördes bottenbesiktning, vilket även det blev godkänt – så nu kan vi genomföra våra planerade kund- och biljettkörningar. Hurra!!!

Det har även påbörjats lägga trätrall på signalbryggan och en av avbärarna (den om SB) är nu monterad. När BB avbärare kommer på plats och vårt trasiga tubfundament är utbytt mot ett nytt, så kommer tuberna ombord. Troligen inte förrän det att vi går in till Örlogsdagarna, men bättre sent än aldrig. Tack alla ni som ser till att Spica fortfarande efter 52 år är ”still going strong”

Share this Post: