Arbetsdag 30 mars

By Henrik Bergman|31 mars, 2019|

Nu börjar Spica riktigt vakna ur sin vinterdvala. Det arbetas intensivt ombord för att få henne i ”stridbart” skick inför årets alla provturer, besiktningar och kundkörningar. Enligt rapport från de som var ombord så läggs stor energi ner på radar, inre system, tätning av vattenrör, inventering, smörjning av vred och dörrar, samt självklart maskinarbeten. Så fort vädret stabiliserat sig så kommer målning av däck att påbörjas. Det är beudrandsvärt med vilken energi och beslutsamhet som besättningen lägger ner för att hålla Spica i mer än gott skick. Själv längtar jag till att få delta i arbetet ombord efter det att tuberna kommit på plats igen. I lördags så samlades vi fyra entusiastiska tubfixare hos Geir´s företag Pod Cat i Upplands Väsby för ännu en dags tubarbete. Alla tuber kördes  in i respektives hallar. Tre tuber i så kallade målarhallen för finputs och maskering inför målning och en till svetshallen, då en del lite större arbeten behövdes åtgärdas innan finputs och målning. Efter en ganska arbetsam dag endast avbruten av för kaffe och äppelpaj med vaniljsås – vi tackar varmast Geir´s hustru Ingrid för den – så återupptogs arbetet. Vi 18 tiden var tre tuber färdigmålade och lämnades kvar i hallen för att torka under natten. I morgon körs de ut i det fria i väntan på transport till Gålö. Nu återstår en tub och den bör vi klara av under nästa lördag.

 

Share this Post: