Utbildningspass praktik 18 april

By Christian Wollert|19 april, 2019|

De tidigare tre teoretiska utbildningspassen för besättningen kompletterades denna dag med ett praktiskt pass där åtgärder vid brand ombord övades. I år spelades upp att det brann i nödzon 3 (mellersta förliga förläggningsutrymmet). Brandövningen genomfördes tre gånger. De två första med de som ingick i skyddet denna dag där första genomförandet var instruktörsstyrt och det andra med begränsad handledning. Sista genomförandet med samtliga 25 ombord, där de som inte ingick i skyddet spelade passagerare. Många bra erfarenheter drogs från genomförandet och som kan inarbetas i skyddets åtgärder.

I övrigt genomfördes inventeringar och kontroller av den utrustning och de system som krävs ombord för säkert utnyttjande av fartyget under gång och för personalen ombord.

Under kvällen genomfördes samkväm för besättningen. Bestod av grillning utanför ”Intensiven” och fortsatt kvällsaktivitet ombord.

Share this Post: