ARBETSDAG NR 9 2016-04-23

By Christian Wollert|24 april, 2016|

Denna arbetsdag genomfördes i direkt anslutning till 50-årsfirandet så flera i besättningen hade sovit över och några tillkommit. Totalt var det 19 st i besättningen som kastade sig över arbetet ombord. Maskin lyckades få igång BB GT1 efter att ha åtgärdat ett jordfel som hindrade start förra arbetsdagen. Även SB GT5 startade efter att en läckande bränsleinsprutningsenhet bytts och montering skett av uppmätt magnetventil. Dock kvarstår fluktuationer i lyset från BB generator. Här får fortsatt felsökning ske senare. 200 l smörjolja togs ombord och maskinrumsköl och spilloljetank länsades. Fartygets sex livflottar som varit på årlig service togs ombord och surrades på avsedda platser. Inom övriga tjänstegrenar genomfördes tekniska och säkerhetsmässiga kontroller av de olika systemen. Fartyget är nu klart för att genomföra provtur.

Förutom tekniska förberedelser för gång fick även utsidan sig en ansiktslyftning genom att Chrille och Pelle tvättade av halva fartyget från ”förliga 1:an” i T121 på styrbordssidan, vidare över fören och ned längs hela babordssidan.

Share this Post: