Arbetsdag 1, 2018-01-20

By Christian Wollert|21 januari, 2018|

15 st i besättningen deltog i årets första arbetsdag. Vädret var bra för årstiden. Halvklart, ingen vind eller is och 5-6 minusgrader när vi anlände. Under dagen steg temperaturen till någon enstaka minusgrad och solen kom fram.

Haveri på landanslutningen (landströmskontakten brunnit) medförde mycket begränsat arbete ombord. Endast maskin kunde med hjälp av handlampa få något gjort. Kl 0930 gjordes samling i Båsamässen för uppstart och genomgång av tjänstegrenarnas arbetsplaner. Förutom maskingänget koncentrerades arbetet på snöskottning på däck samt arbeten iland.

Diskuterades behov av införskaffande av nya brandslangar då nuvarande börjar bli slitna. Inför inspektionen av brännoljetankarna framfördes behov av pump och möjlighet att lagra diesel iland. En kontakt med bunkerstationen på Vitså för att efterhöra deras möjlighet till stöd.

I maskin monterades bränslepump, startmotor och luftbälg på SB GT5. Efter prov med torr rotation konstaterades att bränsletrycket omedelbart kom igång med rätt tryck. I samband med bortfallet med landström konstaterades att nödbelysningen i maskincentralen inte fungerade. Bränsle till förliga centertanken trimmades över för att inte pannan skulle riskera att stanna. Smörjoljefat flyttades till garaget tillsammans med reservdelar.

Under fm hade styrelsen budgetmöte inför 2018 i Båsamässen.

Share this Post: