Arbetsdag 2, 2018-02-03

By Christian Wollert|4 februari, 2018|

Även årets andra arbetsdag gick i mörkrets tecken. Landströmskontakten har ännu inte kunnat ersättas av ny. Förhoppningsvis blir vi upplysta den 22 feb då nästa arbetsdag inträffar. Trots detta kunde en hel genomföras. Vädret var hyfsat för att vara en arbetsdag i februari. Enstaka minusgrad, helmulet och ett tunt snötäcke på marken. En svag Nordlig vind som ibland bet lite när det byade till. Däremot var det isfritt. I maskin har nu gänget skruvat ihop SB GT5 så de är klara för provstart nästa arbetsdag. Även GT1 fick handpåläggning genom justering av luftningsventilerna så förhoppningsvis undviker vi bränsleläckage via dessa. På bryggan gjorde telegrabbarna stora insatser. Bland annat sattes kaffehållare upp för FC och ManO så nu blir säkert stämningen fridfull på bryggan under gång. De tog även hem ManOs ena armstöd där gummistoppningen håller på att fnullas sönder. Kanske lagas detta med eltejp. En 24V belysning installerades i brygghustaket. En kraftigare 110V kommer att installeras i akterkant för att lysa upp sjökortlådor etc.

Tele satte också in en AC/Värmare/avfuktare in i rymdcontainern och efter snabbtest fungerade den bra.

Radioantennkabeln Ohmmättes och det upptäcktes att kabeln från antenn till förstärkare i radiohytten var isärtagen och gömd bakom en plåt. Radion kunde inte testas nu men förhoppningsvis är nu felet åtgärdat. Prov får ske när vi har ström igen.Â
Däckgänget som hade begränsade möjligheter att arbeta ombord kastade sig istället över förrådscontainrarna för att fortsätta fixa ordningen i dessa. Våra luftflaskor flyttades till garaget, handpumparna renoverades och andra prylar plockades i ordning.

Viss administration hann också med. Revision av vänföreningens ekonomi 2017 samt slutligt utarbetande av budgetar för vänförening och rederi togs fram.

Share this Post: