Mot hemmabasen Gålö

By Henrik Bergman|3 september, 2018|

Efter ett antal veckor vid Vasapiren, men guidning och middagar, avslutades sejouren med Örlogsdagarna. Massor med intresserade besökare såväl ombord som iland. Efter att St. Erik kastat loss på söndagen, så var det Ystads och sen vår tur att med gäster ombord ombasera till vårt kära Gålö. Lite regn i början, men så klarnade det opp och den så, efter sommaren, så välbekanta solen sken ikapp med gästerna när äntligen kunde sätta högsta fart ut på Kanholmsfjärden. När Ystad kom ikapp så så genomförde vi några formeringsövningar, så att såväl våra som Ystads gäster kunde beskåda fartygens häftiga gång i drygt 30 knop. Efter passage av Dalarö och väl förtöjda Gålö, debarkerade gästerna både mätta och nöjda, för busstransport till Stockholm.

Tre dagar senare var det dags igen. Besökare från Vattenfall hade bokat en tur ut via Järnholmssund och in genom Långbälingssund. Även denna gång stod vädret oss bi och visade upp sin bästa sida. Efter förtöjning bjöds på kaffe o wienerbröd i Intensiven samt guidning av Gålöbasen.

Nu närmast är det EDIP och allt vad det innebär med förberedelser och genomförande. Här behövs det många av fartygens besättningar i land, så avdela i god tid och meddela årets EDIP amiral.

 

Share this Post: