En dag i paradiset 2018

By Henrik Bergman|9 september, 2018|

Så har då ännu ett lyckad EDIP genomförts och som brukligt i strålande väder.

I lördags öppnades grindarna för besökare, sugna och nyfikna på vad det var för fartyg som numera finns på gamla Gålöbasen. Ca 500 personer besökte under dagen varav många åkte något eller några av våra fartyg, som förutom Spica, Ystad, T26,T46, T56 och Nordanö, denna dag även besöktes av M20, M21, M22 och Strb 127. Förutom turer med fartygen så fanns det självklart möjlighet till diverse undfägnad såsom korv, hamburgare, kaffe, bulle, äppelpaj mm. och möjlighet att köpa allt från souvenirer till kläder. Under dagen kom vakten från Amf1  på besök med en Strb 90 H, vilket väckte stor nyfikenhet och många tog tillfället i akt att både tala med soldaterna som att gå ner i stridsbåten. Ett bra rekryteringstillfälle, som jag hoppas blir återkommande.                                Strax efter 16 stängdes grindarna efter det att siste besökaren lämnat och så startade återställningsarbetet. (Här kunde man kanske begära att fler ställer upp, så att det går lite snabbare. De flesta vill ju gärna komma hem så fort som möjligt efter en intensiv dag som denna.)                                                                             För att kunna genomföra en Dag i paradiset fordras en tidig och ganska omfattande planering, detta har vår nye EDIP amiral Ulf L. tillsammans med EDIP konsulten Lennart T. genomfört på ett strålande sätt. Det bekräftas av de mycket nöjda besökare som jag talade med under dagen. Det är inte utan att man är lite stolt att, som ordförande i Spica vänförening, ingå i Veteranflottiljen

Share this Post: