Kalla kriget körning i rote

By Henrik Bergman|16 september, 2018|

Efter att ha hälsat gästerna välkomna och efter den obligatoriska säkerhetsgenomgången, kastade vi loss för att i rote med Ystad genomföra den numera traditionella ”kalla kriget” körningen. Då det samtidigt på Berga var Marinens dag, passade vi på, att i fri kolonn och i låg fart, visa upp oss för åskådarna för att sedan med samtidig gir babord och kurs mot Märsgarn,  med  tre GT och högsta fart lämna Berga bakom oss.

Efter att ha girat runt inne i Märsgarnsviken satte vi kurs ner mot Muskö, passerad de beryktade bergstunnlarna och så via Skramsösund ut mor Mysingen och Danziger gatt. Under hela resan berättade vi om vad vi passerade och hur det var under kalla kriget perioden. Tack vare nytt högtalarsystem, kunde gästerna denna gång även höra vad som sades.(Hurra för modern teknik). På väg upp mot Älvsnabben och dess monument genomförde vi några enkla formeringsövningar, så att passagerare på respektive fartyg kunde beskåda och fotografera våra vackra fartyg.

Efter förtöjning Gålöbasen visades det runt i fartygen och bjöds på kaffe och wienerbröd i Intensiven. Med tanke på gästernas glada miner och positiva kommentarer, verkade det som om vi än en gång lyckats genomföra ett bra ”kalla kriget” och dessutom i vackert brittsommarväder

 

Share this Post: