Årets sista sjödag

By Henrik Bergman|5 oktober, 2018|

Ännu en dag till sjöss till ända. Lördagens 29 september tur, i rote med R142 Ystad, gick över Hårsfjärden, Märsgarnsviken, Mysingen, Järnholmssund, Gåsstensfjärden och in mot Gålö via Långbälingssund. Ystad hade lockat över 70 gäster så Spica behövdes för att alla skulle få plats. Visst blåste det lite grand men någon sjöhävning kunde inte förnimmas. Åtminstone inte av besättningsmedlemmarna. Dock lyckades en av passagerarna placera sig lite olyckligt under evolutionsövningarna på ett sätt som resulterade i ett par genomblöta byxor. Det skvätte lite vatten när vi passerade Ystads svall. Denna lilla incident löstes naturligtvis av Spicas besättning; Ner under däck, av med blöta brallor, en besättningsman plockar fram ett par torra och färden kunde fortsätta. Då med aktuell gäst i torr marinblå utstyrsel. I Veteranflottiljens utställningshall ”Intensiven” tog Ystads besättning med stöttning av T121 Spica väl hand om gästerna och serverade både förmiddagskaffe och en sen lunch/tidig middag bestående av ärtsoppa och pannkakor vilket var mycket uppskattat. Ärtsoppan räckte även till för köks- och serveringspersonalen. Nog för att ärtsoppa är gott men när skeppskocken på Ystad serverade rotmos och fläsklägg var det många som passade på att njuta av denna delikatess. En och annan toppade fläskläggen med pannkaka med sylt och vispgrädde.
Efter denna strålande höstkörning tackar besättningen alla som har åkt med oss under expedition 2018 och på så sätt möjliggjort att T121 Spica kan fortsätta drivas som sjögående fartyg. Stort tack och välkomna åter!

//Vice Ordföranden Lennart

 

Share this Post: