Utbildningsdag 14 februari 2019

By Christian Wollert|15 februari, 2019|

Utbildningen av årets besättning påbörjades traditionsenligt med den första av tre teoripass där grunderna för besättningen presenterades. Enligt Transportstyrelsen skall besättningen ha viss utbildning så att säkerheten för fartyget, besättning, passagerare och yttre miljö säkerställs. Denna gång gick vi igenom ägarförhållandena med ansvarsområden för stiftelsen (som ägare), vänföreningen (som verksamhetsansvarig) samt rederiet (som driftansvarig). Dessutom gick vi igenom delar av den säkerhetshandbok som myndigheterna kräver att vi har. Detta utbildningspass riktades främst mot de som är nya i besättningen samt de som ville ha en uppdatering av grunderna. De två kommande utbildningspassen fortsätter med åtgärder vid nödsituation respektive befattningsbeskrivningar.

15 st i besättningen, varav 5 som ej deltagit i utbildningen tidigare, deltog

Share this Post: