Arbetsdag 16 mars

By Christian Wollert|17 mars, 2019|

Väder: Mulet, lätt regn som avtog under förmiddagen. 1 plusgrad. Svag vind från SV. Ingen snö eller is.

Deltagare: Totalt 11 st varav 3 i Upplands Väsby.

Som tidigare arbetsdagar har arbete skett på två ställen. Dels ombord Spica på Gålö och dels med torpedtuberna i Upplands Väsby. Arbetet med tuberna rullar på enligt plan och förhoppningsvis kan dessa lyftas ombord innan vi går till sjöss. Då ser Spica ut som en ”riktig” torpedbåt igen. Ombord har främst maskin och telearbeten kunnat ske. Navradarn är startad och verkar fungera som den ska. Loggen har översetts, pitot-röret isärtaget och rengjort. Packningar bytta så det läckage som fanns är åtgärdat. Ekolodet har inspekterats och det finns planer på att kunna få igång detta under året. Översyn av kablage till den nya Garminradarn och uppdatering av ritningsunderlag har påbörjats. Översynen av förstärkarna till Orderanläggningen fortsätter också, delvis som arbete i hemmaverkstad. I maskin genomfördes byte av de sista spridarna på SB GT1, kontroll av läckage i styrmaskin och översyn av kraftomkopplaren till styrmaskin.

Share this Post: