23-06-10 Besättningsdag 6

By Christian Wollert|11 juni, 2023|

                                                        Dagen började med samling på Backen. Under strålande sol och en  blå himmel samlades Spica-gänget för vårens sista besättningsdag i Rederiets regi. 

Utbildning och iordningställning inför kommande passagerarkörning stod på schemat. Totalt var vi 32 medlemmar plus en blivande medlem 

Leif på Intendenturen fick uppdraget att introducera en blivande besättnings man. Dom genomförde förtrogenhetsutbildning steg 1, som innefattar att lära sig fartyget, hitta i detta och hur att agera vid nödsituation vid kaj.     

          .

Efter önskemål från C Gålö gjordes en kraftinsats iland där rensning kring containrar och utmed kajväg utfördes och skräp sorterades för vidare transport till återvinningsstation. Maskin gänget med Gunnar hade redan fixat större delen av maskin  till allas glädje. Maskin fortsatte med att slamsuga kölarna i luftintagningsrum och maskinrum. 

Tele fortsatte sitt eviga arbete med felsökning av gyrot. Modergyrot  verkar fungera som det ska, men slavgyrot på bryggan verkar inte få rätt signal. Ett riktigt pill-jobb där ritningar och verklighet kanske inte går riktigt hand i hand. 

Däck gick även iland med resten av besättningen som fortsatte med arbeten, dragande av kärror, bärande, nedmonteringar av skrot, fixade uppbörder och organisering i våra förrådscontainrar, så att var sak har sin plats. 

Vår kock Roffe bjöd oss på hemlagat bröd, legymsallad, kokt potatis, grönsaks sallad och en burkskinka som fick oss att minnas vår barndoms måltider. Återigen lyckades han med uppgiften att mätta våra hårt arbetande sjömän.

I samband med lunchen diskuterades nästa helgs körning som går under  temat ”Stridstjänsten ombord”. Därefter återtogs arbetet ombord och i land.

Vid Pennan Elisabeth W  

foto Elisabeth W

Share this Post: